Over ons

Vizsla Kennel Green Valley Stars dankt haar naam aan de prachtige omgeving van buurtschap ‘Dale’ in het Achterhoekse Aalten. Tussen het glooiende groene landschap wonen wij samen met onze Vizsla stars!

Al van jongs af aan ben ik gek van dieren, voornamelijk honden en paarden. Als klein kind groeide ik op met prachtige bouviers en overal in de familie waren honden onderdeel van het gezin. De passie voor honden zat er al vroeg in en is alleen maar groter geworden. Toen ik samen met mijn moeder de honden uitliet en 2 Vizsla’s tegen het lijf liep was ik direct verkocht. Dit was mijn ras en er zou hoe dan ook een Vizsla komen! Het begin van mijn Vizsla avontuur.

Wat mij zo aanspreekt aan het ras is de elegante uitstraling, het fijne, gevoelige en mensgerichte karakter en de onvermoeibare drang om samen te werken met de baas. Men zegt vaak dat huisdieren een spiegel zijn. Dat is voor mij en mijn Vizsla’s zeker het geval. Lange boswandelingen, genieten van het plattelandsleven samen met de paarden en uiteraard gebruiken waarvoor ze gefokt zijn, Jagen! Veel buiten zijn, maar wanneer er tijd voor rust is genieten van aandacht. Want, aanhankelijk dat zijn ze zeker. Ze zijn in de omgang vriendelijk en leven graag samen met je, en met andere dieren. Een perfecte aanvulling op je leven.

Trots op mijn honden ben ik zeker, daarom ben ik regelmatig te vinden op shows in binnen en buitenland en niet zonder resultaat. Het showen van onze honden is een grote passie wat wij ook al enige jaren doen. Uiteindelijk is er niets leukers dan andere mensen ook te laten genieten van de prachtige Vizsla. Om de goede karaktereigenschappen en hun prachtige uiterlijk vast te houden én voort te zetten fokken wij zo nu en dan een nestje uit een weloverwogen combinatie. De leukste tijd is wel het zien opgroeien van de kleine pups tot grote pups die klaar zijn om de wijde wereld te verkennen. Het is altijd een fantastisch gevoel als de pups het nest verlaten naar een passend 5-sterren huisje waar er aan aandacht geen gebrek is! Uiteraard zijn wij lid van de Nederlandse Vizsla Vereniging.

Wilt u meer weten over de honden of heeft u interesse in een pup? Neem dan contact met ons op.